Goedkoop geld overboeken

Goedkoop geld overboeken

Het overmaken of betalen in een andere valuta dan de EURO is nog steeds erg duur. Zo wordt er door de ABN AMRO minimaal 9€ aan transactiekosten berekend, indien je een overboeking uitvoert naar een bank buiten de SEPA zone. Door nieuwe ontwikkeling op het financieel gebied en dan met name door de komst van nieuwe internet banken, is goedkoop geld overboeken ook mogelijk. En dit is eenvoudiger dan dat je zou denken.

Goedkoop geld overboeken Hoe doe je dat?

Voor goedkoop geld overboeken bestaan er verschillende opties. Voer je regelmatig transacties uit, met banken buiten de SEPA zone? Dan kan je overwegen een gratis bankrekening te openen. Dit kan bij een bank zoals de N26 of de Revolut bank. Niet alleen kan je gratis een bankrekening openen, er worden ook geen maandelijkse kosten in rekening gebracht. 

Bovendien ontvang je ook een bankpas indien je een rekening opent bij het genoemde N26 of Revolut. Dit kan in de vorm van een debit mastercard, een soort van prepaid creditcard. Of zelfs de meer gangbare maestro kaart. Met deze maestro kaart kan je overal in Nederland terecht.

De voordelen van een gratis bankrekening

Maar dat is nog niet alles. Beide banken maken gebruik van Transferwise. Hierdoor wordt het overboeken van geld naar een bank buiten de SEPA regio vele malen goedkoper. 

Afhankelijk van het bedrag dat je overmaakt wordt er een minimaal bedrag aan transactiekosten in rekening gebracht. Dit is slechts een fractie van de kosten die door de ABN AMRO, ING of Rabobank worden berekend.

De wisselkoersopslag

En dat is nog niet alles. Naast dat je bij de traditionele Nederlandse banken een fors bedrag aan transactiekosten dien te betalen, wordt er ook nog eens een toeslag gehanteerd op de wisselkoers. Banken verdienen dus eigenlijk dubbel aan elke transactie die je uitvoert.

Door geld over te boeken via de N26 bank wordt er geen toeslag toegepast op de wisselkoers. Je betaald gewoon de daadwerkelijke middenkoers zoals deze op het internet op verschillende pagina`s terug te vinden is. Hetzelfde geldt voor Revolut. Ook zij passen geen toeslag toe op de wisselkoers.

Automatisch gebruik maken van Transferwise

Bij betalen vanuit de APP van zowel de N26 als Revolut maak je automatisch gebruik van de diensten van Transferwise. Is het echter te veel moeite om een bankrekening te openen? Of heb je slechts eenmalig een betaling uit te voeren, dan kan je ook direct geld overmaken via de website van Transferwise. 

Je maakt dan eenvoudig het euro bedrag over aan Transferwise in Nederland. Zij zorgen er dan voor dat de ontvanger in buitenland netjes zijn geld ontvangt. Ook op deze manier bespaar je ontzettend veel op de transactiekosten en de wisselkoers verliezen.

Er worden ook transactiekosten in rekening gebracht bij het ontvangen van geld

Het is zelfs zo dat je zowel betaald voor het ontvangen van geld van buiten de SEPA zone als voor betalingen. Dus als iemand vanuit Amerika jou EURO`s stuurt, ook dan betaal je alsnog transactiekosten. Het is dus een heel erg interessant verdienmodel voor banken.

Aangezien de nieuwe online banken dit tegen veel lagere kosten kunnen aanbieden blijkt wel dat banken hier ontzettend veel geld mee verdienen. Persoonlijk maak ik dan ook alleen nog geld over via Transferwise en dat in combinatie met een bankrekening bij de N26. Dat heeft mij inmiddels al ontzettend veel geld bespaart. En zal mij ook in de toekomst nog veel geld gaan besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *