Lenen en de BKR registratie

Lenen en de BKR registratie

Je ontkomt er bijna  niet meer aan wanneer je een lening wilt aanvragen. En zelfs als je bijvoorbeeld een tv of een nieuw bankstel op afbetaling wilt kopen. Waar ik hier naar verwijs is de BKR controle en de daarbij samenhangende BKR registratie. Snel geld lenen zonder BKR en papierwerk wordt steeds lastiger. Ook bij bijvoorbeeld het aanvragen van een creditcard wordt er een controle uitgevoerd. Dit geldt overigens niet bij het aanvragen van een prepaid creditcard.

Waarom wordt er een BKR controle uitgevoerd?

Het bureau krediet registratie is in het leven geroepen om mensen te beschermen tegen een teveel aan leningen. Als je teveel geld leent dan kan dit op den duur leiden tot financiële problemen. Want zoals je overal hoort, geld lenen kost geld. En daar is geen woord aan gelogen. 

Wanneer je geld gaat lenen omdat je een geldtekort hebt, dan dien je ook nog eens rente te gaan betalen over het bedrag wat je hebt geleend. En dat komt bovenop het bedrag aan aflossing wat je bent verschuldigd. 

En als je toch al een tekort aan geld had, dan kunnen deze extra lasten het nog zwaarder maken.

Het nut van het BKR  voor kredietverstrekkers

Voor een kredietverstrekker heeft het register echter ook een groot voordeel. Zij kunnen op die manier eenvoudig de kredietwaardigheid van iemand bekijken. Dit is iets wat bijna uniek is Nederland en wat niet veel landen hebben ingevoerd. Snel geld lenen zonder BKR en papierwerk is dan ook iets wat alleen van toepassing is in Nederland.

Heb je een negatieve BKR registratie?

Een negatieve BKR registratie loop je op door het niet of te laat terugbetalen van een eerder aangegane lening, of omdat je teveel leningen hebt afgesloten. Een teveel aan leningen wordt in dit geval afgezet tegen jouw inkomen. 

Heb je een hoog inkomen dan zullen een paar leningen niet zo snel een probleem opleveren, dan wanneer je bijvoorbeeld het minimum inkomen verdient.

Het in het bezit zijn van een negatieve BKR registratie betekent echter wel dat het ontzettend lastig zal zijn om  een lening af te sluiten. Bij bijna alle kredietverstrekkers is dit een rode vlag en er wordt maar zelden van afgeweken.

Consumentenbescherming is een goede zaak

Aan de ene kant is het een goede zaak dat mensen hiertegen worden beschermd. Denk bijvoorbeeld aan Amerika waar mensen soms onbeperkt kunnen lenen en daardoor zwaar in de problemen komen. Zo erg zelfs dat huizen van mensen zonder pardon door een bank worden verkocht.

Heb je echter snel geld nodig voor een dringende reden, dan kan het wel uitermate vervelend zijn. Snel geld lenen zonder BKR en papierwerk kan je in een dergelijk eigenlijk uitsluitend doen via een minilening. 

Het bedrag wat je op die manier kan lenen is echter beperkt. Deze leningen zijn er om jou snel een paar honderd euro te lenen die je vervolgens ook nog weer eens snel dient terug te betalen. Maar het kan wel uitkomst bieden in een situatie dat je echt geen andere oplossing ziet. 

Hoe kan je een kleine lening aanvragen?

Voor het afsluiten van een kleine lening in de vorm van een minilening hoef je de deur niet uit. Je kan dit simpelweg geheel online regelen. Bovendien kost het je slechts een minuut of 5 om een aanvraag in te dienen. Ook is het mogelijk om nog dezelfde dag over jouw geld te beschikken om daarmee jouw acute geldprobleem op te lossen. 

Maar dat is natuurlijk wel tijdelijk want je dient het binnen 60 dagen inclusief de bijkomende rente en kosten weer terug te betalen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *